Külföld

Tüntetőket tartóztattak le Venezuela washingtoni nagykövetségén

Nicolás Maduro venezuelai elnököt támogató tüntetőket tartóztatott le az amerikai rendőrség Venezuela washingtoni nagykövetségének épületében.

Tüntetőket tartóztattak le Venezuela washingtoni nagykövetségén
Április elején a nagykövetség épületébe Madurót támogató tiltakozók nyomultak be és már többször összetűzésbe kerültek az épület előtt Maduro ellen protestálókkal
Fotó: MH

A rendőrök négy Maduro-párti tüntetőt vettek őrizetbe. A letartóztatottak azt állították: a venezuelai kormány „meghívására” tartózkodnak a követségi épületben, azért, hogy megóvják a követséget Juan Guaidó ellenzéki vezetőtől és híveitől.  

Az amerikai főváros Georgetown negyedében lévő nagykövetségi épület elvben zárva van: Maduro elnök ugyanis még az év elején megszakította országa diplomáciai kapcsolatait az Egyesült Államokkal, és hazarendelte az amerikai diplomáciai képviseletein dolgozó munkatársakat. Április elején a nagykövetség épületébe Madurót támogató tiltakozók nyomultak be és már többször összetűzésbe kerültek az épület előtt Maduro ellen protestálókkal. 

Jorge Arreaza venezuelai külügyminiszter Twitteren reagált a letartóztatásra. Mint írta: ezzel a lépéssel az amerikai hatóságok megsértették a nemzetközi jogi bécsi egyezményt. A dél-amerikai ország diplomáciájának vezetője hozzátette: a tüntetők a caracasi kormány engedélyével tartózkodtak az épületben.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom