Külföld

A francia elnöki palotában találkozott Macron és Alex Soros

Emmanuel Macron francia köztársasági elnöknél, az Élysée-palotában vett részt egy hivatalos vacsorán Alex Soros, a milliárdos üzletember, George Soros fia.

A francia elnöki palotában találkozott Macron és Alex Soros
Emmanuel Macron és Alex Soros kézfogása az elnöki palotában
Fotó: Instagram/Alexander Soros

Alex Soros az Instagram-oldalán büszkélkedett azzal, hogy meghívást kapott Macron díszvacsorájára, amit az elnöki rezidenciának helyet adó Élysée-palotában tartottak - írta meg az Origo a V4NA nemzetközi hírügynökség cikke alapján.

Egyre több pletyka kering arról, hogy a kilencvenhez közelítő George Soros a fiának adná az általa felépített bevándorláspárti birodalmat. Ezt jól mutatja az is, hogy Alex Soros az elmúlt időszakban több alkalommal is megjelent a nemzetközi politikai színtéren. Azóta, hogy két évvel ezelőtt bemutatták Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének, többször is nyilvánosan mutatkozott vezető európai politikusok társaságában, múlt hónapban például Brüsszelbe utazott.

A Macron-Soros találkozó egyébként az időzítés miatt is érdekes, hiszen kevesebb mint másfél hónap múlva választást tartanak az Európai Unió tagállamaiban, amelynek során a francia elnök vezette bevándorláspárti erők a migrációt ellenző politikai csoportokkal küzdenek meg. Így tehát nem kizárt, hogy a felek az EP-választással és Európa jövőjével kapcsolatban egyeztettek.

Kapcsolódó írásaink