Krónika

Megérkeztek Budapestre a bangladesi sziámi ikrek

Szétválasztó műtét

Megérkezett Budapestre szombaton a fejüknél összenőtt kétéves bangladesi ikerpár, akiknek szétválasztását a világon egyedül a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvos­csapata vállalta – írja az MTI.

 Rabia és Rukia azért érkezett Magyarországra, hogy a Semmelweis Egyetem klinikáin elvégezzék a végleges koponyaszétválasztó operációhoz szükséges diagnosztikai és előkészítő vizsgálatokat, a speciális plasztikai sebészeti műtétet és a szövettágítók beültetését. A három fő szakaszból álló műtétsorozat első részét Hudák István idegsebész vezetésével végezték el. A mostani operációt Pataki Gergely plasztikai sebész hajtja végre. Az utolsó „nagyműtétet”, az agy és a koponya végleges szétválasztását Csókay András idegsebész fogja irányítani egy későbbi időpontban.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom