Krónika

Kobe Bryant özvegye 31 millió dolláros kártérítés kap

Özvegye közölte, az összeget az általa létrehozott alapítványnak utalja át, amelynek célja férje örökségének ápolása

Egy szövetségi esküdtszék 31 millió dollár kártérítést ítélt meg alkotmányos jogok megsértése miatt Kobe Bryant özvegyének és egy másik panaszosnak, amiért az egykori kosárlabdázó helikopter-balesetének helyszínén rendőrök és tűzoltók közeli fotókat készítettek, és azokat nyilvánosságra hozták

Kobe Bryant özvegye 31 millió dolláros kártérítés kap
Kobe Bryant
Fotó: Index

 A kosárlabdázó özvegye, Vanessa Bryant 16 millió dollárra, egy másik áldozat férje, Christopher Chester 15 millió dollárra számíthat.

A bírósági beadvány szerint a szerencsétlenség után helyszínre érkező mentőegységek tagjai a helikopter maradványai mellett közeli fotókat készítettek az összeroncsolódott áldozatokról is.

Az esküdtszéki eljárásban a panaszosok arra hivatkoztak, hogy a fényképek létezése sérti személyiségi jogaikat, és érzelmi terhet jelent számukra. Azt állították, hogy félelemben élnek, attól tartva, mikor bukkannak fel a fényképek. A balesetben eljáró megyei hatóságok azt állítják, a felvételeket megsemmisítették.

A tárgyaláson tanúként szólaltak meg helyszínelő rendőrjárőrök és tűzoltók is. Egy rendőr azt állította, hogy a kérdéses képeket két embernek mutatta meg egy bárban, egy másik azt vallotta, hogy videójáték közben osztotta meg a képeket, egy eljáró hatósági ember arról beszélt, hogy elvesztette a képeket, egy tűzoltótiszt pedig azt mondta, hogy csak kollégáinak mutatta meg azokat egy fogadáson.

Kobe Bryant özvegye közölte, hogy az összeget az általa létrehozott alapítványnak utalja át, amelynek célja férje örökségének ápolása.

Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers kosárlabdacsapat egykori legendás játékosa 2020 januárjában vesztette életét helikopter-balesetben. A jármű rossz időjárási körülmények között egy domboldalnak csapódva zuhant le Kaliforniában, Los Angeles megyében. A szerencsétlenségben 9 ember hunyt el, köztük Kobe Bryant 9 éves lánya.
 

Kapcsolódó írásaink

Kezdődnek a párbajok az NBA-ben

ĀBefejeződött az alapszakasz az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA), a rájátszás első szakaszában, keddtől péntekig a selejtezőre kerül sor, itt főcsoportonként a 7–10. helyezett csapatok küzdenek a két rájátszást érő helyért