Krónika

Egy szakács trükkje, hogy tovább tartsanak az ételek a hűtőben

Háromszor tovább

Bizonyára Ön is elgondolkodott már azon, hogy miért nem tartanak el az ételei olyan sokáig, mint szeretné, még akkor sem, ha a hűtőszekrényben tárolja őket. Talán azért, mert nem jól csinálta.

Egy szakács trükkje, hogy tovább tartsanak az ételek a hűtőben
Az ételek eltartásának idejét nem csak a hűtőszekrényben való tárolás hosszabbíthatja meg
Fotó: AFP/Connect Images/GpointStudio

Tippek az élelmiszerek hűtőben való tárolásához:

Az egyik irányelv, amit követhet, hogy az élelmiszereket légmentesen záródó edényekben tárolja a hűtőben. Emellett fontos, hogy a keresztfertőzés elkerülése érdekében a főtt és a nyers ételeket különválassza – írta meg az RBC-Ukrajna a Marcára hivatkozva.

Ha hajlamos a nagybevásárlásra, fontos, hogy az élelmiszerek elhelyezésekor az utóbbiak a hűtőszekrény hátsó részébe kerüljenek, a gyorsabban fogyaszthatóak pedig előre. Az is fontos, hogy ne pakolja túl a hűtőt, hogy jól lehűljön, és minden élelmiszert jól láthasson.

Ha a zöldség- és gyümölcsfiókokba konyhai papírt helyezünk, az segít felszívni a nedvességet, és megakadályozza a gombák és baktériumok elszaporodását. A hűtőszekrény havonta egyszeri tisztítása segít eltávolítani a maradékokat, és megakadályozza, hogy azok más élelmiszerekre tapadjanak. Különösen, ha meg szeretné hosszabbítani bizonyos gyümölcsök, például a piros gyümölcsök élettartamát, akkor ecet és víz keverékével tisztítson.

Az élelmiszerek tárolása és tartósítása túlmutat a hűtőszekrényen. A főtt ételeket ne hagyja a hűtőszekrényen kívül, mert a mikroorganizmusok szobahőmérsékleten gyorsabban szaporodnak.

Kapcsolódó írásaink