Krónika
Egy szakács trükkje, hogy tovább tartsanak az ételek a hűtőben
Háromszor tovább

Tippek az élelmiszerek hűtőben való tárolásához:
Az egyik irányelv, amit követhet, hogy az élelmiszereket légmentesen záródó edényekben tárolja a hűtőben. Emellett fontos, hogy a keresztfertőzés elkerülése érdekében a főtt és a nyers ételeket különválassza – írta meg az RBC-Ukrajna a Marcára hivatkozva.
Ha hajlamos a nagybevásárlásra, fontos, hogy az élelmiszerek elhelyezésekor az utóbbiak a hűtőszekrény hátsó részébe kerüljenek, a gyorsabban fogyaszthatóak pedig előre. Az is fontos, hogy ne pakolja túl a hűtőt, hogy jól lehűljön, és minden élelmiszert jól láthasson.
Ha a zöldség- és gyümölcsfiókokba konyhai papírt helyezünk, az segít felszívni a nedvességet, és megakadályozza a gombák és baktériumok elszaporodását. A hűtőszekrény havonta egyszeri tisztítása segít eltávolítani a maradékokat, és megakadályozza, hogy azok más élelmiszerekre tapadjanak. Különösen, ha meg szeretné hosszabbítani bizonyos gyümölcsök, például a piros gyümölcsök élettartamát, akkor ecet és víz keverékével tisztítson.
Az élelmiszerek tárolása és tartósítása túlmutat a hűtőszekrényen. A főtt ételeket ne hagyja a hűtőszekrényen kívül, mert a mikroorganizmusok szobahőmérsékleten gyorsabban szaporodnak.