Krónika

Egészben nyelt le egy nőt egy piton Indonéziában

Ez volt a második hasonló eset a környéken egy hónapon belül

Holtan találtak egy nőt egy kígyó gyomrában, miután az állat egészben lenyelte őt Indonézia középső részén a múlt héten. Ez volt a második hasonló eset a környéken egy hónapon belül – írja az Origo.

Egészben nyelt le egy nőt egy piton Indonéziában
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Anadolu Agency/Matt Hunt

A 36 éves Siriati azután tűnt el, hogy kedd reggel elment gyógyszert venni beteg gyermekének - közölte a helyi rendőrség.

Miután a nő nem tért vissza, a rokonai a keresésére indultak. Férje, a 30 éves Adiansa találta meg a papucsát és nadrágját a földön, mintegy 500 méterre a házuktól. Nem sokkal ezután észrevett egy kígyót, körülbelül 10 méterre az ösvénytől.

Adiansának az lett gyanús, hogy észrevette a piton "nagyon nagy" hasát. Ezután hívta a falubelieket, hogy segítsenek felvágni a gyomrát, ahol megtalálták a felesége holttestét.

A halálos pitontámadás körülbelül egy hónappal azután történt, hogy Dél-Sulawesi egy másik körzetében holtan találtak egy nőt egy másik kígyó gyomrában.

Az ilyen esetek rendkívül ritkák, de az elmúlt években több ilyen eset is történt. 2022-ben az indonéziai Jambi tartományban ölt meg és nyelt le egészben egy nőt egy piton, 2018-ban pedig egy 54 éves nőt találtak holtan egy hétméteres piton belsejében a délkelet-szulawesi Muna városban.

Kapcsolódó írásaink