Krónika

Sávlezárások mellett javításokat végeznek péntektől a Hungária körúti felüljárón

A kivitelezés várhatóan augusztus végéig tart majd több ütemben

Sávlezárások mellett javítási munkálatokat végeznek péntektől várhatóan augusztus végéig a Hungária körúti felüljáró Árpád híd felől a Thököly út felé vezető oldalán, emiatt torlódásokra kell számítani – közölte a Budapest Közút Zrt. szerdán az MTI-vel. A lezárások az 1-es villamos forgalmát nem érintik.

Sávlezárások mellett javításokat végeznek péntektől a Hungária körúti felüljárón
Torlódásokra kell számítani (képünk illusztráció)
Fotó: MH archív/Katona László

A közlemény szerint júliusban és augusztusban a Hungária körúti felüljárónak az M3-as bevezető felé vezető oldalán végeznek szigetelés-, burkolat- és dilatációjavítási munkálatokat. A kivitelezés várhatóan augusztus végéig tart majd több ütemben, és a felüljáró mindhárom érintett sávjában lesz munkavégzés.

A Kacsóh Pongrác úti felüljáróra és az M3-as bevezetőre biztosított lesz a feljutás a munkálatok ideje alatt – írták.

Az első ütemben, péntek reggel hét órától a szélső sávot zárják le a felüljáró teljes hosszában. A sáv aszfaltburkolatát felmarják, a pályalemez szigetelését visszabontják. A vasbeton pályalemez javítási munkáit követően új szigetelés, majd aszfaltburkolat épül a sávban. Közben a dilatációs szerkezeteket is kicserélik.

A munka ideje alatt óránkénti negyven kilométeres sebességkorlátozásra kell számítani. Ezen időszakban a felüljárón lévő járdát is lezárják. Kerékpárral a Vágány utca–Dózsa György út –Állatkerti körút útvonalon lehet eljutni a Róbert Károly körút felől a Városligetbe – írták.

A második ütemben a középső sávban dogoznak majd a felüljáró teljes hosszán, itt is felmarják az aszfaltburkolatot, kicserélik a szigetelést, átépítik a tönkrement dilatációkat.

Az utolsó, harmadik ütemben a belső sávban is kibontják majd a dilatációkat és a környezetükben lévő burkolatot. A beépülő új szerkezetekhez csatlakoztatják a pályalemez-szigetelést és a burkolatot – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink