Krónika

Capri egyelőre nem fogad turistákat

A vészes vízhiány katasztrófális az egészségügyi és higiéniai helyzethez vezethet, a nyugaton fekvő Anacaprin már egyáltalán nincs víz.

Capri egyelőre nem fogad turistákat
A szigetet a szárazföldről ellátó vízvezeték hibája miatt alakult ki vízhiány, ezért korlátozásokat vezettek be, többek között a turistákat sem engedik be a Capriba
Fotó: AFP/Hemis/hemis.fr/Cormon Francis

Vízellátás nélkül az idegenforgalmi szezonban naponta a szigetre érkező több ezer ember számára lehetetlen biztosítani az alapvető szolgáltatásokat - indokolta a döntést Paolo Falco. A polgármester hozzáfűzte, hogy „robbanásveszélyes” az egészségügyi és higiéniai helyzet, ezért minden szükséges intézkedést megtettek, felállították a válságstábot és korlátozásokat vezettek be.

A vészes vízhiány a szigetet a szárazföldről ellátó vízvezeték hibája miatt alakult ki. Jelenleg a sziget nagy részén még folyik a víz, de a nyugaton fekvő Anacapri egyes részein már nem. Csak a helyi víztározókból tudnak vizet venni az ott élők, de a szárazföldről bejövő utánpótlás híján nagy a veszélye, hogy ezek gyorsan kiürülnek.

A szárazföldről a vízvezetéken érkező ivóvíz-szolgáltatás helyreállításáig tartályokkal szállítanak vizet a szigetre.

A polgármester szombat reggel 9 órai bejelentése után állították le a turisták számára a kompjegyek eladását, aminek következtében hatalmas sorok keletkeztek a nápolyi kikötő jegyirodái előtt, ahonnan a hajók Caprira indulnak.

A már korábban útra kelt kompokat és szárnyashajókat rádión rendelték vissza a szárazföldre.

Kapcsolódó írásaink