Krónika

MÁV–Volán-csoport: ásványvizet osztanak az utasoknak a pályaudvarokon és az autóbusz-állomásokon

Harmadfokú hőségriasztás lépett életbe

A MÁV-Start naponta 10 és 17 óra között a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon, a Volánbusz pedig munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszállomásain oszt ásványvizet az utasoknak a készlet erejéig – közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága szerdán, a vízosztás kezdetének reggelén.

MÁV–Volán-csoport: ásványvizet osztanak az utasoknak a pályaudvarokon és az autóbusz-állomásokon
Hőségriadó lépett érvénybe, országszerte a kiemelt pontokon megkezdődött a vízosztás
Fotó: MH-archív/Hegedűs Márta

Mindenkit arra kérnek, hogy elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy más szomjoltó folyadékkal induljon útra.
Budapesten a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron, továbbá vidéken a miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, veszprémi, pécsi, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók.

A Volánbusz Békéscsabán, Budapesten a Népliget autóbusz-állomáson, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen oszt ásványvizet – írták.

Kapcsolódó írásaink

Haddzs: hőség okozta halálesetek a mekkai zarándoklaton

ĀAz iszlám legszentebb városában és környékén a zarándokok több százezres tömege kedden a mekkai nagymecsetnél gyülekezett, ahol csaknem 52 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet ezen a napon – közölte a szaúdi állami média