Krónika

Torlódások, útkarbantartások országszerte

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményeket tett közzé az Útinform

Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a 44-es és a 60-as km között az útmenti növényzetet kaszálják. Jelenleg Pákozd magasságában torlódik a forgalom. Az M3-as autópálya bevezető szakaszán, az M0-s autóút csomópontjánál, a kiépített fix terelésnél torlódnak a járművek a főváros irányába.

Torlódások, útkarbantartások országszerte
Torlódik a forgalom több, Budapest felé vezető útvonalon is május 14-én, kedden (képünk illusztráció)
Fotó: MH archív/Fejér Bálint

Élénk a forgalom a Budapest környéki utakon.

Sokan haladnak a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól, az 51-es főúton, Dunaharasztitól a főváros irányába, valamint a Csepel sziget útjain.

Az M4-es és az M0-s autóút csomópontjában, terelés kiépítés miatt sávzárásra kell készülniük a Szolnok felől érkezőnek, akik az M0-s autóútra az M3-as autópálya felé vezető oldalra szeretnének ráhajtani.

Az M6-os autópályán, a Pécs felé vezető oldalon a D jelű alagutat munkavégzés miatt lezárták. A 170-es km-nél, a forgalmat átterelik a szemközti oldalra, ahol irányonként egy-egy sávon halad a forgalom.

Átadták a forgalomnak az M44-es autóút új szakaszát Lakitelek és Szentkirály között. Az érintett szakaszt 3,5 tonna súlykorlátozás mellett vehetik igénybe.

Átadták a személygépkocsi forgalomnak az M6-os autópálya újabb szakaszát Bóly és Majs, azaz a 192-es km és a 205-ös km között. Az új autópálya szakasz egyelőre matrica nélkül használható!
Mivel az autópálya még nem használható a határig, emiatt a tranzit tehergépjárművek továbbra is az 56-os, illetve az 57-es főúton közlekedhetnek Horvátország felé.

A magyar–szlovén határszakaszon, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötőutat (7458-as jelű út) a szlovén határátkelőnél lezárták, a határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni.

További határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért érdemes felkeresni a rendőrség honlapját.

Kapcsolódó írásaink