Krónika
Serkenti a gyomor-bél traktust, csökkenti a vércukorszintet és káros baktériumok akár 75 százalékát is elpusztítja
A chilipaprika hasznos tulajdonságai

A paprika csípősségének oka a kapszaicin, egy alkaloid, amely stimulálja a trigeminális ideg ágait, irritálva a felső légutakat, a bőrt és a nyálkahártyákat.
Fokozza az immunitást, különösen a különböző megfázásokkal szembeni ellenállást biztosít. Kis mennyiségű chili serkenti a gyomor-bél traktust és növeli az étvágyat. Csökkenti a vércukorszintet.
A csípős paprika fogyasztása javítja az étvágyat, a vérkeringést, aktiválja az anyagcserét, az agyműködést, csökkenti a vérnyomást, növeli a szervezet stresszel szembeni ellenálló képességét, erősíti az immunitást. Ezenkívül a tudósok úgy vélik, hogy a csilipaprika segít növelni az emberi élettartamot.
Hogyan fogyasztják a chilipaprikát
Frissen, szárítva, fagyasztva és savanyítva fogyasztják. A paprika hőkezelés hatására sem veszíti el tulajdonságait.
Eleinte csak egy kis fűszerrel fűszerezze, hogy megnézze, mennyi chili lesz elég Önnek. A chilipaprikát egyébként nemcsak ételekhez, hanem italokhoz – például kávéhoz (csokoládéhoz) – is adják.