Krónika
Csökkenti a gyulladást, támogatja az immunrendszert, és erős csontokat biztosít
A rukkola segíti az emésztést, és csökkenti a vérnyomást

A rukkolát már az ókor óta termesztik és fogyasztják, feljegyzések már a Római Birodalomból származnak róla. Úgy vélték, hogy afrodiziákum tulajdonságokkal rendelkezik, és gyakran társították a termékenységi rituálékhoz. A középkorban a rukkolát kolostorokban termesztették és gyógyászati célokra használták. Napjainkban a világ számos konyhájában, különösen az olasz, a francia és a közel-keleti ételekben népszerű összetevő.
A rukkola alacsony kalóriatartalommal és lenyűgöző tápanyagprofillal büszkélkedhet. Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal, amelyek hozzájárulnak az egészséghez. A rukkola beillesztése az étrendbe segíthet az általános jó közérzet fenntartásában, és még bizonyos betegségek megelőzésében is hatékony lehet.
A rukkola nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaz, amelyek segítenek megvédeni a szervezetet az oxidatív stressztől, és csökkentik a gyulladást.
A rukkolában található kálium és magnézium segíthet csökkenteni a vérnyomást és a szívbetegségek kockázatát.
Jó rostforrásként a rukkola segíti az emésztést, és hozzájárul az egészséges bélrendszer fenntartásához.
Magas C-vitamin-tartalma támogatja az erős immunrendszert.
A rukkola alacsony kalóriatartalma és magas tápanyagtartalma miatt kiváló kiegészítője bármely testsúlycsökkentő diétának.
Jó kalcium- és K-vitaminforrás, mindkettő elengedhetetlen az erős csontok fenntartásához.
A rukkolában található A-vitamin és béta-karotin hozzájárul az egészséges bőrhöz és a jó látáshoz.
Számtalan formában fogyaszthatjuk. Ehetjük pizzák, szendvicsek részeként, de különböző saláták alapanyaga is lehet. Sokan magában is eszik a rukkola leveleket, de töltelék eleme is lehet ez az egészséges növény.