Krónika
A tökéletes omlett titka
Ezek az apró dolgok gyakran elfelejtődnek

Az RBC-Ukrajna (Styler projekt) elárulja, hogyan kell helyesen megsütni az omlettet, és milyen apróságokat felejtenek el gyakran a sütés során.
Miből készül az omlett?
A hagyományos omlett tojásból, egy kevés tejből, sóból és fűszernövényekből áll. Ehhez az ételhez azonban sok más terméket is hozzáadhat. Például: csirke, zöldségek, sajt, kolbász, hagyma, tonhal.
Az omlettet egy kis liszt hozzáadásával még sűrűbbé is teheti.
Hogyan kell omlettet készíteni serpenyőben
Keverje össze a tojásokat és a tejet óvatosan habverővel vagy villával. Az első titok, hogy jobb, ha nem használunk keverőgépet, hogy az étel még habosabb legyen.
Ha sűrűbb omlettet szeretne, adjon hozzá egy kis lisztet. Ezután adjunk hozzá sót és fűszereket, és jól keverjük össze.
Ha bármilyen hozzávalót hozzáad, készítse elő őket előre: mossa meg és aprítsa fel őket, hogy kéznél legyenek.
Jól felhevített serpenyőben sütjük meg. A növényi olajat érdemes vajjal helyettesíteni, hogy az omlett íze és zamata intenzívebb legyen.
Süssük két-három percig magas hőfokon, majd kapcsoljuk a hőfokot alacsonyra, és fedjük le a serpenyőt egy fedővel. Ezután még néhány percig süssük az omlettet, amíg teljesen átsül.
Ha zöldségeket ad hozzá, tegye az omlettre, mielőtt lezárja a fedelet. Ha húst vagy kolbászt adunk hozzá, először tegyük a serpenyőbe, süssük két-három percig, majd adjuk hozzá a tojás és a tej keverékét.
Hogyan készítsünk omlettet a sütőben
Az omlett sütőben kicsit hosszabb ideig – akár 25 percig – készül. Keverje össze az étel hozzávalóit, és melegítse elő a sütőt 190 fokra.
Vegyen egy mély tepsit vagy egy fogantyú nélküli serpenyőt, kenje ki vajjal, és öntse bele az előkészített keveréket. Tegye be a sütőbe 25 percre.