Krónika

„Lelőttem a kutyám”

Kristi Noem republikánus kormányzó, Donald Trump egyik potenciális alelnökjelöltje, életrajzi könyvében részletesen elmeséli, miként lőtte le az engedetlen családi kutyájukat, olvasható a Mandineren megjelent cikkben.

„Lelőttem a kutyám”
Kristi Noem republikánus kormányzó
Fotó: Northfoto - Byline: TheImageDirect.com

Kristi Noem dél-dakotai republikánus kormányzó hamarosan megjelenő életrajzi kötetében arról ír, hogyan lőtte le a kutyáját egy vadászat után – számolt be a The Hill. A könyvben részletesen kifejti, hogy egy vadászat során miként gerjedt haragra „Tücsök” nevű drótszőrű német vizslájának a viselkedése miatt.

A 14 hónapos eb állítólag megzavarta a fácánvadászatot.

A politikus leírja: azért vitte el Tücsköt a vadászatra, mert az remélte, hogy ott majd tanul az idősebb kutyáktól, de az eb elrontotta a vadászatot, mert „kergette a madarakat és remekül szórakozott közben”. Hazafelé a kutya megszökött és megtámadta egy helyi farmer csirkéit, mikor Noem megpróbálta megfogni, Tücsök odakapott. A politikus írt egy csekket a családnak, s segített eltakarítani a széttépett csirkéket.

„Utáltam azt a kutyát” – írta Kristi Noem hozzátéve, hogy az eb láthatóan nevelhetetlen, veszélyes és vadászkutyának alkalmatlan állat volt. „Abban a pillanatban tudtam, hogy el kell altatni” – fűzte hozzá. Ezután Tücsköt egy gödörhöz vezette a birtokán, és lelőtte, amiről azt írta, hogy „nem volt kellemes munka”, de „meg kellett tenni.”

Noem nemcsak a kutyával végzett, a könyvben arról is beszámol, hogy szintén lelőtt egy „undok” kecskét, aki állandóan üldözte a gyerekeit.

Noem egyébként kritikus magával szemben: „Lehet, ha jobb politikus lennék, nem írtam volna meg ezt a történetet.” Egy X-en közzétett üzenetben pedig azt írta: szereti az állatokat, de egy farmon előfordul olyan, hogy idő előtt meg kell szabadulni egy jószágtól.

Kapcsolódó írásaink