Krónika

Gyanús gázszag miatt ki kellett üríteni egy budapesti iskolát

Ki kellett üríteni Budapesten egy XXIII. kerületi általános iskolát, mert szúrós szagú gázt éreztek szerda reggel – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi főigazgatóság helyettes-szóvivője. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője azt közölte, hogy tíz mentőautót riasztottak a helyszínre, 30-35 gyereket vizsgálhatnak meg kórházban.

Gyanús gázszag miatt ki kellett üríteni egy budapesti iskolát
Képünk illusztráció
Fotó: MH archív/Purger Tamás

Kiss Ádám közölte: nem sokkal háromnegyed nyolc előtt érkezett a jelzés, hogy egy XXIII. kerületi általános iskolában szúrós szagot éreznek. A fővárosi tűzoltók kiérkezése előtt ötszáz diák hagyta el az iskolát – tette hozzá.

A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, amelynek eredménye szerint veszélyes anyag jelenlétét nem lehetett kimutatni a levegőben.

Az MTI értesülése szerint a Dinnyehegyi közi Török Flóris Általános Iskolában hetven gyerek panaszkodott rosszullétre, róluk a helyszínre érkező mentők gondoskodtak.

Győrfi Pál elmondta, hogy tíz mentőautót riasztottak a helyszínre, és az elsődleges információk szerint egyik gyermek sincs súlyos állapotban, sőt kollégái semmilyen "komoly" sérülést nem találtak.

A gyerekek arról számoltak be, hogy szúrós szagot éreztek, majd torokkaparás, szédülés jelentkezett náluk - tette hozzá, azzal együtt, hogy 30-35 gyereket vihetnek be, ha ez szükséges, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe, ahol további vizsgálatokat végezhetnek rajtuk.

Kapcsolódó írásaink