Krónika

Torlódások, útfelújítások, karbantartások országszerte

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményeket tett közzé az Útinform

Az M0-s autóút déli szektorán – az M5-ös autópálya felé vezető oldalon – a 6-os főút csomópontjánál a rézsűt javítják. A 12-es és 14-es km között csak két sáv járható. Az ellenkező oldalon, az M1-es autópálya irányába a Hárosi Duna-híd dilatációs szerkezetét javítják. A 17-es és 14-es km között ugyancsak két sáv járható. A reggeli csúcsban 8 km-es torlódás alakult ki. Aki teheti, válasszon másik útvonalat.

Torlódások, útfelújítások, karbantartások országszerte
Erősen torlódik az M0-ás és az M3-as bevezető szakasza is (képünk illusztráció)
Fotó: MH archív/Csudai Sándor

Erősödik a forgalom a Budapest környéki utakon: az M3-as autópálya bevezető szakaszán, az M0-s autóúti csomóponttól a városközpont irányába, az M2-es autóúton Dunakeszitől befelé,
– a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól, a 11-es főúton Szentendrétől, a 31-es főúton, Maglód térségében, az 51-es főúton Dunaharasztitól a főváros irányába, valamint a Csepel-sziget útjain.

Az M1-es autópályán jelenleg három hosszabb szakaszon folynak burkolatfelújítási munkák. Bicske térségében, a komáromi és nagyszentjánosi csomópontok között, majd az M15-ös autópálya csomópontja után számítsanak forgalomterelésre, melyeknél az egyik irány forgalma a szemközti oldalra átterelve halad.

Újabb munkát végeznek az M4-es autóúton, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér csomópontjában. Szombatig a repülőtérről Cegléd irányába tartó csomóponti ág lesz lezárva, ezért a repteret elhagyva először Budapest felé kell elindulni, majd a bevásárlóközpontnál lévő körforgalmakon át visszafordulni a kívánt irányba.

A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán, Csanádpalota határátkelőhely előtt a kilépésre várakozó kamionsor hossza meghaladta a 3 km-t.

A magyar–ukrán határszakaszon, a Záhony határállomás előtt, az erős tranzitforgalom miatt 5 km-es a kilépő kamionsor.

A magyar–szlovén határszakaszon, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötőutat utat (7458-as út) a szlovén határátkelőnél lezárták. A határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni.

További határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért érdemes felkeresni a rendőrség honlapját.

Kapcsolódó írásaink