Gazdaság

Bombariadó volt a Wizz Air járatán

Bombariadó volt csütörtök este a Wizz Air Belgrád–Barcelona járatán. A vizsgálatok után a hatóságok megállapították, hogy hamisnak bizonyult a fenyegetés, írta meg a Magyar Nemzet.

Bombariadó volt a Wizz Air járatán
Bombariadó volt a Wizz Air járatán
Fotó: NurPhoto via AFP/UrbanandSport

Bombariadó volt Belgrádban a Wizz Air Belgrád–Barcelona járatán, ami miatt a gép visszatért felszállás után a belgrádi Nikola Tesla repülőtérre. Erről írt a szerb sajtó.

A Wizz Air megerősítette a média értesüléseit. Közleményében a cég arról számolt be, hogy a Wizz Air február 29-én Belgrádból Barcelonába tartó 4115-ös járata névtelen fenyegetést kapott, miközben felszálláshoz készült.

„A repülőgép azonnal megszakította a felszállást, és a reptér egyik távol eső részén biztonsággal evakuálták az összes utast, valamint a személyzet minden tagját. Az utasokat a terminálba szállították, és frissítőkkel látták el. Eközben az illetékes hatóságok a protokollnak megfelelően elvégezték a szükséges ellenőrzést, és megerősítették, hogy hamis fenyegetésről volt szó.”

A járatot másnapra, azaz március 1-jére ütemezték át, a légitársaság éjszakára szállást biztosított az erre igényt tartó utasoknak.

Kapcsolódó írásaink