Krónika

Így űzhetjük ki a hangyákat a lakásból

Környezetbarát, olcsó és hatásos módszerek a hangyák ellen

Főleg a kertes házban élők tapasztalhatják, hogy ez első meleg napsugarak előcsalják a hangyákat. Öt környezetbarát, olcsó és hatásos módszert vethetünk be ellenük – írta meg a nyugdijasok.hu.

Így űzhetjük ki a hangyákat a lakásból
A hangyák a leejtett morzsadarabkákra is csapatban érkeznek (Képünk illusztráció)
Fotó: NorthFoto

1. A hintőpor hatékony, hangyariasztó szerként ismert. Bőségesen szórjon talkum alapú hintőport a vonulási útjukra illetve azokra a helyekre - például az ajtókhoz és az ablakokhoz, repedésekre a padlón-, ahol a rovarok bejutnak a lakásba.

2. Az egyik legrégebbi módszer, ha a résekbe, amiken behatolnak, sütőport vagy szódabikarbónát szór.

3. Facsarjon ki egy citromot, és cseppentsen a küszöbökre és az ablakpárkányokra, illetve azokba a résekbe és repedésekbe, ahonnan előbújnak.

4. Ha már kifigyelte a vonulási irányukat, készítsen sűrű cukoroldatot, mártson ebbe kis szivacsdarabokat és helyezze el az útvonalukon. A kis betolakodók odavannak a cukorért, ezért rámásznak majd a szivacsra, amibe bele is ragadnak.

5. Ha szeretné biztonságban tudni a spájzban tárolt alapvető élelmiszereket, akkor tegyen melléjük néhány babérlevelet vagy szegfűszeget, vagy zsályát. Az egész éléskamrát bebiztosíthatja apró zsályás, babéros, fahéjas vagy szegfűszeges zsákocskákkal, amelyeknek köszönhetően nem mellesleg kellemes illata is lesz a spájznak.

Sokan esküsznek még a bors, a csípős paprika vagy az ecet hatékonyságára is.

Kapcsolódó írásaink