Krónika

Szentpétervári lakóházba csapódott egy drón

Erős robbanás rázta meg szombaton kora reggel az oroszországi Szentpétervárt

A Fontanka helyi hírügynökség szerint a robbanás a város északi részén történt, és egy lakótömb homlokzata „súlyosan megrongálódott”. A Baza és a Mash Telegram-csatornák szerint nem voltak áldozatok – írta meg az oroszhirek.hu.

Szentpétervári lakóházba csapódott egy drón
Az ukrán dróntámadás után megrongálódott lakóház Szentpéterváron. A támadás során nem voltak sérültek, az épület lakóit evakuálták és a környéket lezárták az orosz katasztrófavédelem alakulatai
Fotó: AFP/Anadolu/Stringer

Helyszíni információk szerint legalább négy lakás ablakai betörtek, és az épület lakóit evakuálták. A becsapódás helyéről közzétett felvételeken egy törmelékkel teleszórt udvar látható, a helyszínen dolgozó mentőszolgálatokkal.

Egy másik felvétel arról árulkodik, hogy a drón a jelek szerint becsapódott az épületbe. Egy zúgó motor hangja hallatszik, majd egy hangos csattanás következik. A csatorna szerint a drón egy közeli, kevesebb mint egy kilométerre lévő olajipari létesítmény felé tarthatott.

Szentpétervár és környéke az utóbbi időben ukrán dróntámadások célpontja lett, annak ellenére, hogy a város több száz kilométerre fekszik a frontvonaltól.

Kapcsolódó írásaink