Krónika

Ezekkel az egyszerű trükkökkel minden autós spórolhat a benzinen

Egyre drágább az élet, egyre drágább az autózás

Összeállítást közölt a Blikk és az Auto Bild arról, hogyan takaríthatunk meg kisebb-nagyobb összegeket az autózáshoz kapcsolódó költségeken, például a benzin árán – írja az rtl.hu.

Ezekkel az egyszerű trükkökkel minden autós spórolhat a benzinen
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Azt írják a benzinnel kapcsolatban: „különösen az ingázóknak fontos, mikor és melyik kúthoz érdemes menni tankolni. Akad néhány költségcsökkentő módszer, ugyanis a benzinkutak kötelesek jelenteni az üzemanyagárakat a piac átláthatóságáért.”

Éppen ezért akadnak már olyan weboldalak, amelyek másodpercek alatt ellenőrizni tudják az üzemanyagárakat az ön közelében lévő kutakon, és kiválasztani azt, ahol a legolcsóbb a benzin.

Érdemes még előrelátóan tankolni, ugyanis a benzinkutak akár többször is változtathatják áraikat a nap folyamán. Általában reggel hét környékén a legdrágább a benzin, valamint délután négy körül is felmegy az ár a tapasztalat szerint. Szerintük, ha kedvező áron szeretne tankolni, menjen este hat és hét vagy nyolc és kilenc óra között.

Az üzemanyag minőségére is érdemes odafigyelni. Nagyon kevés motor tudja kihasználni a prémium üzemanyagok magas oktánszámát. Az E10-es használata a legtöbb benzinmotor számára megfelelő.

És persze a vezetési stílus is sokat számít, az előrelátó, kimért és nyugodt sofőrök akár 25 százalékkal kevesebb üzemanyaggal közlekednek egy pirostól pirosig száguldozó, nagyokat fékező, a motort pörgető vezetőnél.

Kapcsolódó írásaink

A kóros hazudozás kezelhető

ĀA cselekvés mozgatórugója lehet a figyelemfelkeltés vagy a környezetnek való megfelelés, mások lenyűgözésének vágya