Krónika

Halálos játék terjed a gyerekek között

Szórakozásból ugrálnak ki a kocsik elé

A zalaegerszegi gyerekek a város egyik pontján elképesztő és igencsak baleset- és életveszélyes játékot űznek. Beszámolók szerint a Berzsenyi úton, az egyik parkoló közelében állva három kamasz azzal szórakozik, hogy az érkező autósok elé ugrál, majd nevetve elfut – írja a Bors.

Halálos játék terjed a gyerekek között
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Silas Stein

Az esetet már többen is jelezték, hozzátéve, hogy az életveszélyes szórakozást űző fiatalokat nemcsak itt látták, hanem a város más pontjain is, volt, aki elvileg alig egy kilométeres sugarú körön belül, egy másik útszakaszon futott bele a meggondolatlan tinikbe. Bár többek szerint az esetet jelezték vagy jelzik majd a rendőrségnek, amikor lapunk felkereste az illetékes kapitányságot, kiderült, hogy ez eddig még nem történt meg:

Az illetékes Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra ez idáig nem érkezett bejelentés, rendőri intézkedésre nem került sor, eljárás nincs folyamatban – közölte kérdésünkre Sznopek Veronika, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az autósok azonban egyre óvatosabbak, ugyanis nem ritkák a gyermekcsínynek gondolt, de valójában legalább baleset-, de sokszor inkább életveszélyes húzások. Korábban ugyanis már megesett, hogy puszta heccből betondarabokkal torlaszolták el gyerekek a budapesti 3-as villamos útját, vagy éppenséggel jó ötletnek tartották a tinik, hogy vonat elé ugrálva bizonyítsák bátorságukat. Sok autós ezért már a fedélzeti kamerára esküszik.

Kapcsolódó írásaink