Krónika

Balesetek, torlódások országszerte

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményeket tett közzé az Útinform

A Dunántúl keleti felén, a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon tegnap délután óta folyamatosan esik a hó, havaseső, a legkeletibb megyékben az eső. A Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna és Bács-Kiskun megye egyes területein a frissen hullott hó vastagsága meghaladta a 10–15 cm-t, néhol elérte a 20 cm-t, de a Duna-Tisza közén, Pest és Nógrád vármegyében, a Mátrában és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye északi részein is 5–10 cm friss hó hullott.

Balesetek, torlódások országszerte
Reggelre fehérbe öltözött a budapesti Normafa is. Lelassult a közlekedés Budapesten: a havazás a magasabban fekvő helyeken ónos esővel együtt érkezett
Fotó: MH/Purger Tamás

Külső korlátnak hajtott egy személygépkocsi az M7-es autópályán Letenye felé, a 202-es km-nél. A leállósávon zajlik a helyszínelés.

Baleset történt az M30-as autópályán a 45-ös km-nél. Az M3-as felé tartók számítsanak forgalomkorlátozásra.

A 11-es főút Szentendre és Leányfalu közötti szakaszán csőtörés miatt a fél útpályát lezárták a Boldogtanyai út és a Vadrózsa utca között a 25-ös km-nél, valamint a 23-as km-nél a Barackvirág utca közelében. A váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpa, valamint jelzőőr irányítja.

A 102-es főúton, Tinnye és Perbál között kidőlt egy fa. A 15-ös km-nél csak egy sáv járható.

Komárom-Esztergom vármegyében kisebb hóátfúvások miatt két alsóbbrendű út nem járható: a Kömlőd–Tata és a Tardos–Bikolpuszta útszakaszokat lezárták.

Az ukrán–magyar határszakaszon levő határátkelők túlterheltsége miatt az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán, a 82-es km-nél lévő Borsókúti pihenőnél, a 142-es km-nél fekvő Geleji pihenőnél és a 183-as km-nél lévő Görbeházi pihenőnél a rendőrség kitereli az Ukrajna felé tartó teherforgalmat, és az M35-ös–M4-es autóút útvonalra, a Nagykereki (RO) határ felé irányítja azokat. A személygépkocsikat nem érintik az intézkedések, de a kiterelési pontoknál az erős forgalom miatt időnként torlódnak a járművek.

További, a határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért érdemes felkeresni a rendőrség honlapját!

Kapcsolódó írásaink