Krónika

A légiutas-kísérő arra figyelmeztet, hogy soha ne igyunk kávét a repülőn, mert undorító

Lerántották a leplet a fedélzeten felszolgált kávéról

A légiutas-kísérők tippjei kulcsfontosságúak lehetnek ahhoz, hogy egy kicsit kényelmesebben utazzunk: most a fedélzeten felszolgált kávéról rántották le a leplet – írja a Life.

A légiutas-kísérő arra figyelmeztet, hogy soha ne igyunk kávét a repülőn, mert undorító
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/Fabian Sommer

Mindenki tartsa magát távol a fedélzeten felszolgált kávétól – erre figyelmeztet a közösségi oldalakon egy légiutas-kísérő. Kevin rendre megosztja munkája „piszkos kis titkait”, most pedig azt árulta el, hogy miért is tartózkodjunk a kávétól a fedélzeten.

Ami számára a legzavaróbb ennek az italnak az elkészítési folyamatában az az, hogy hogyan kell kimosniuk a kávéskannákat. Kevin szerint, amikor utaskísérőként dolgozott, elvárták tőle, hogy a kávéskannákban maradt italt a WC-be öntsék, mivel a repülőgépeken nem volt lefolyó. Azt állította azonban, hogy a rendetlenség és a fröcskölődés minimalizálása érdekében a személyzetnek „egy kicsit közel kellett mennie a WC-hez”, és célozgatott arra, hogy a vécéből baktériumrészecskék kerülhetnek „egyenesen vissza a kávéskannába”.

Egyébként semmi olyat sem érdemes fogyasztani, ami a fedélzeten, víz hozzáadásával készül, ugyanis egy másik légiutas-kísérő szerint a víztartályokat nem tisztítják, de legalábbis nem olyan rendszeresen, mint kellene – írja a Daily Star.

Kapcsolódó írásaink