Krónika

Gázmérgezést kapott a sátrában egy horgász Nógrádban

Gyászba borult a horgásztársadalom

Gyászba borult a horgásztársadalom, miután különös körülmények között vesztette életét egy fiatal horgász egy Nógrád vármegyei településen. Információink szerint Á. Szabolcs szenvedélyes horgász volt világéletében, azon a tragikus novemberi napon is éppen élete egyik fő értelmének és szenvedélyének, a horgászatnak hódolt az egyik vármegyei tó mellett, olvasható a pecaverzum.hu-n megjelent cikkben.

Gázmérgezést kapott a sátrában egy horgász Nógrádban
Képünk illusztráció
Fotó: MH archív/Béli Balázs

A hírről beszámoló Metropol úgy tudja, hogy a férfi hosszabb pecára indult, reggelig kint akart maradni, így sátorral érkezett a tóhoz.

Egy ideig minden jól ment, azonban másnapra már csupán a holttestét találták meg a felvert sátorban. Hamarosan kiderült, hogy a férfi vélhetően szerencsétlen és döbbenetes baleset áldozata lett: gázmérgezést kaphatott a sátorban.

A történtek után a Nógrád vármegyei horgászélet szereplői gyászba borultak, ugyanis egy emberként kedvelték és szerették a mindig jókedvű, remek horgásznak tartott fiatal férfit.

Mint mondták, Szabolcs mindene a peca és a családja volt, számos rekordfogást tudhatott a háta mögött, a helyi pecaélet egyik ismert alakjaként gyászolják.

Testvére, az egyik gyászoló szívszorító sorokat írt a bejegyzés alá: „Ő imádta a természetet. Ott lelte meg a nyugalmat a zajos világ elől. Most már örökre szóló bérletet váltott ki magának, és a legnagyobb halakat foghatja ki. Ott halt meg, ahol imádott lenni, és úgy halt meg, amit megszállottan szeretett. Óriási űrt hagyott az életünkben” – írta.

Majd a többi horgászt kérte: vigyázzanak magukra, hogy testvére tragédiája soha ne ismétlődhessen meg. „Kérlek titeket, akik horgásztok, érte is horgásszatok, de arra is kérlek titeket, hogy vigyázzatok magatokra és egymásra is, hogy ez soha többet senkivel ne fordulhasson elő, mert pokoli érzés a családnak!” – kérte az összetört testvér.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közölte, közigazgatási eljárás keretében vizsgálják az ügyben.

Kapcsolódó írásaink