Krónika

Nem hiszi el, mit kent a háziasszony vízkő ellen a csapra

Zseniális ez a trükk

Akármilyen gondosan és rendszeresen is takarítunk, a csapra lerakódott vízkő rengeteg bosszúságot okozhat. Ezzel a filléres módszerrel azonban megelőzhetjük a bajt – írta meg a Ripost.

Nem hiszi el, mit kent a háziasszony vízkő ellen a csapra
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A vízkőtől nagyon nehéz megszabadulni, főleg, ha a csapra rakódik le, hiszen itt olyan zegzugok vannak, ahonnan ember legyen a talpán, akinek van türelme kisúrolni! Bár a vízkőoldó szerek igen hatásosak ellene, és aki nem akar vegyszert használni, az ecettel is szépen el tudja távolítani a vízkövet, de a legjobb mégiscsak az lenne, ha valahogy meg lehetne akadályozni, hogy lerakódjon. A Mindmegette.hu cikke erre a problémára mutat egy zseniális megoldást.

A trükk lényege, hogy az alaposan megtisztított és vízkőmentesített csapot be kell kenni jó alaposan viasszal úgy, hogy a teljes felületre jusson belőle. A zseniális módszert egy háziasszony osztotta meg TikTokon, és azóta rengetegen kipróbálták. Nem véletlen, hiszen nagyon hatásos! Egyszerűen fogjunk egy gyertyát, és a szárazra törölt csapot kenjük be a hideg viasszal, amelyet egy száraz törlőkendővel oszlassunk el a felületen. A viaszos bevonatról lepereg a víz, így a vízkőfoltok sem tudnak lerakódni.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink