Krónika

Hányinger, hízás, ízületi fájdalom és megfázás esetére is tuti tipp

A kömény igazi csodaszerként használható

A kömény nemcsak nagy múltra visszatekintő ízesítő a sütésben-főzésben, de rengeteg betegség is kezelhető vele – írta meg a nyugdijasok.hu.

Hányinger, hízás, ízületi fájdalom és megfázás esetére is tuti tipp
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

1. Segíti az emésztést! – Keverjünk össze egy kis gyömbérport őrölt köménnyel, tegyünk hozzá fekete borsot, és sót. Étkezés után együnk ebből a porból egy evőkanállal, és igyunk meg egy pohár vizet.

2. Lúgosít – Egy kiskanál őrölt köményt vegyünk be, ha sok a savunk, reflux gyötör. Tartsuk a szánkban egy kicsit mielőtt lenyeljük. Rögtön érezni fogjuk az enyhülést.

3. Féreghajtó – 400 ml vizet forraljunk fel, és 15 gr köménymagot tegyünk hozzá. Addig forrajjuk, míg a vízből már csak 100 ml marad. Minden reggel és este igyunk 20-40 ml-et.

4. Hányinger esetén – Keverjünk el egy kevés köményt mézzel, és étkezés után fogyasszuk.

5. Megfázás, köhögés ellen – forraljunk fel egy kevés köménymagot, majd szűrjük le, és igyuk meg a keletkezett főzetet.

6. Álmatlanság ellen – Törjünk össze egy banánt, majd adjunk hozzá egy fél teáskanál pirított köménymag port. Lefekvés előtt fogyasszuk.

7. Gyomorfájás ellen – 3 gramm köményport keverjünk bele egy pohár langyos vízbe, majd lassan kortyolva igyuk meg.

8. Vérszegénység ellen – Fogyasszunk minél több köményt, bármilyen formában, hiszen nagyon magas a vastartama.

9. Méregtelenít – Hatóanyagainak köszönhetően az egész testet, és főleg a toxinokat elraktározó májat is méregteleníti.

10. Cukorbetegség ellen – egy pohár vízben oldjunk fel egy kevés őrölt köményt, és naponta 2-3 alkalommal igyuk meg. Hatékonyan szabályozza a vércukorszintet.

Kapcsolódó írásaink