Krónika

Megkezdődött a 72 óra kompromisszum nélkül nevű önkéntes akció

Az egyházak által kezdeményezett, a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával létrejött program célja népszerűsíteni az önkéntes munkát a fiatalok körében

A nyíregyházi országos megnyitóval csütörtökön megkezdődött a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű háromnapos önkéntes ifjúsági akció a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervezésében.

Megkezdődött a 72 óra kompromisszum nélkül nevű önkéntes akció
Megkezdődött a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű háromnapos önkéntes ifjúsági akció (képünk illusztráció)
Fotó: Fotó: MH archív/Bodnár Patrícia

A következő három napban 158 önkéntes csapat 77 településen 152 projektet teljesít majd – közölték a szervezők az MTI-vel.
Az esemény idei bibliai mottója: „Itt vagyok, engem küldj".
A fiatalok a többi között olyan feladatokat kapnak, amelyekkel településükön és a régióban a közösségért, az idősekért, a fogyatékosságért élőkért tehetnek.

A résztvevők ruhát, tanszert, tartós élelmiszert gyűjtenek, közösségi tereket alakítanak ki és tesznek rendbe, kerteket gondoznak, sérült gyerekeknek szerveznek sportdélutánt, elhagyott sírokat tisztítanak meg – sorolták.

Ezeken kívül a 14–30 évesek idősotthonban vezetnek kreatív foglalkozást, bekapcsolódnak állatmenhelyek munkájába, idősek téli tüzelőjének előállításában segédkeznek, és hajléktalanszállók lakóit látogatják meg – áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink