Krónika

Hihetetlen összeesküvés-elmélet: Michael Jackson valójában egy időutazó volt

Egy ókori szobor indította be az összeesküvés-gyártókat

A popkirály Michael Jackson személyét életében és halálában is elképesztő híresztelések övezték – írta meg a Ripost.

Hihetetlen összeesküvés-elmélet: Michael Jackson valójában egy időutazó volt
Michael Jackson
Fotó: Getty Images North America via AFP/Pool

A tragikus módon elhunyt zenésszel kapcsolatban még egy ókori, egyiptomi mellszobor is egészen hihetetlen teóriát indított el: eszerint a legendás énekes valójában egy időutazó volt.

Az elmélet alapjául szolgáló szobrot a feltételezések szerint Kr. e. 1550 és 1050 között faraghatták, több ezer évvel a popénekes 1958-as születése előtt, ennek ellenére a műalkotás vonásai kísérteties hasonlóságot mutatnak Jackson arcával. Az összeesküvés-elméletek gyártóinak hamar be is indult a fantáziája ennek láttán, és kijelentették, hogy az énekes egy időutazó volt, a szobor pedig őt ábrázolja.

Objektum doboz

A feltételezést tovább táplálja az a rejtély, ahogy a szobor felületéről, sok korabeli, egyiptomi műtárgytól eltérően, hiányoznak a hieroglifák, ráadásul az orra is sérült, amit szintén az énekessel hoztak összefüggésbe: Michael Jackson, a számtalan plasztikai beavatkozás hatására, egy idő után kénytelen volt műorrot viselni. Az elméletet azonban többek közt az cáfolja, hogy az egyiptomi szobrok nagy részét a korai keresztények megrongálták, mert a bálványimádással hozták őket összefüggésbe, így ez a műalkotás is feltehetően ennek esett áldozatul. A kutatások ráadásul bebizonyították, hogy a szobor egy nőt ábrázol, emiatt nagyon valószínűtlen, hogy a poplegenda az időutazás képességével rendelkezett volna.

A műtárgy mindezek dacára továbbra is nagy figyelemnek és népszerűségnek örvend, különösen Michael Jackson 2009-ben bekövetkezett halála óta: rajongók ezrei, a világ minden tájáról, látogatják évente az egyesült államokbeli Field Museumot Chicagóban, ahol a szobrot őrzik, hogy élőben is megtekinthessék.

Láttam Michael Jacksont egy egyiptomi kiállításon Chicagóban! – jegyezte meg ennek kapcsán viccelődve egy Reddit-felhasználó, a Daily Star beszámolója szerint.

Kapcsolódó írásaink