Krónika

Keresztelő közben szakadt le egy templom teteje, rengeteg a halott

Összeomlott egy templom tetőszerkezete az észak-mexikói Ciudad Madero városában a vasárnapi mise közben, a balesetben legkevesebb tíz ember életét vesztette, és mintegy ötvenen megsebesültek – közölték a helyi hatóságok.

Keresztelő közben szakadt le egy templom teteje, rengeteg a halott
Mentőkutyákkal kutatnak túlélők után a romok alatt
Fotó: HANDOUT / TAMAULIPAS CIVIL PROTECTION / AFP

Az állam kormányzója arról számolt be, hogy a halálos áldozatok között három gyerek is van. A tájékoztatás szerint katonák segítségével a mentőegységek munkagépekkel és mentőkutyákkal kutatnak túlélők után a romok alatt.

Harminc embernek nyoma veszett – közölte a texasi határ mentén fekvő Tamaulipas állam védelmi minisztériumának szóvivője.

A helyi Foro TV televíziós csatorna hírműsorában a minisztérium szóvivője köszönetet mondott a helyi vállalkozóknak, hogy felszerelést biztosítottak a romok eltakarításához és segítettek a mentési munkálatokban.

José Armando Álvarez, az egyházmegyét vezető püspök elmondta hogy a templomban éppen keresztelőt tartottak, amikor a templom teteje beomlott. Mintegy nyolcvanan lehettek az épületben.

„Jelenleg a mentőcsapatok a szükséges munkálatokat végzik, hogy kimentsék a romok alatt rekedt embereket” – mondta a püspök.

Kapcsolódó írásaink