Krónika

Színészek, akik bármit megtennének egy szerep kedvéért

Van az a pénz vagy az a szerep, amely mindent megér

Hízás, fogyás, izmosodás vagy éppen kopaszodás. A színészek nagyon sok mindenre képesek azért, hogy megkapjanak egy-egy filmszerepet. Összegyűjtöttünk pár nem mindennapi átalakulást.

Színészek, akik bármit megtennének egy szerep kedvéért
Demi Moore hosszú hajkoronájától szabadult meg a G. I. Jane című film kedvéért
Fotó: NorthFoto

A leggyakrabban a fogyás vagy a hízás áll a színészek feladatai között. Néha már annyira lefogynak a sztárok, hogy a rajongók aggódnak az egészségükért. Jó példa erre Christian Bale, aki A gépész című thriller szerepe kedvéért csaknem 30 kilótól szabadult meg, hogy eljátssza a girhes gyári munkás Trevor szerepét. A színész képes lett volna még többet fogyni, de egészsége érdekében a producerek megtiltották.

Tom Hanks egy filmen belül hízott is és fogyott is. A Számkivetett miatt a színész először hízott 22 kilót, hogy eljátssza a baleset előtti Nolandet, majd hajat növesztett és lefogyott, hogy úgy tűnjön, Chuck évek óta a sziget foglya.

50 Cent kilenc hónap alatt 24 kilótól szabadult meg, hogy eljátszhasson egy elvékonyodott rákos beteget az All Things Fall Apart című filmben. Ehhez léböjtkúrát tartott, és napi három órát töltött futópadon.

Michael Fassbedner az igaz történetet feldolgozó Éhség miatt veszített rengeteget a súlyából kemény diétával és folyamatos mozgással, ugyanis egy éhségsztrájkot folytató elítéltet alakított.

Matthew McConaughey a Mielőtt meghaltam című film AIDS-zel diagnosztizált cowboy szerepért szabadult meg 21 kilótól. Állítólag még a napra sem ment ki Matthew, hogy minél fehérebb legyen a bőre a forgatásra. Az átváltozás és az alakítás olyannyira jól sikerült, hogy a színész elnyerte a legjobb férfiszerepért járó Oscar-díjat.

Bridget Jones egyik ikonikus jelenete
A Bridget Jones egyik ikonikus jelenete
Fotó: NorthFoto

Bridget Jones szerepében Renée Zellwegernek több kilót is magára kellett szednie, hogy eljátszhassa az ikonikus, kicsit esetlen szókimondó szerepet. A szerep kedvéért csaknem 15 kilót hízott, amelyet úgy ért el, hogy abban az időben egész nap evett, és minden este egy tábla csokival kívánt magának jó éjszakát. A sikeres hízókúra után visszanyerte karcsú alakját, de félig-meddig hiába, hisz a mozi második részében újfent a dundi Bridget Jones bőrébe kellett bújnia. A harmadik rész kedvéért már nem hízott, kövérjelmezben teljesítette a szerepet.

Robert De Niro kénytelen volt 27 kilót hízni az 1980-as, Dühöngő bika című moziért, amely a második Oscar-díját is meghozta számára.

Tom Hardy legnevezetesebb „átalakulása” a 2008-as Bronson-filmben volt. Azért, hogy élethűen alakítsa Anglia legerőszakosabb bűnözőjét, Hardy képes volt 20 kiló izmot és hájat magára pakolni úgy, hogy csak csirkét és rizst evett nappal, éjszaka pedig pizzát, fagyit és cukros üdítőt fogyasztott.

Anne Hathaway a Nyomorultak kedvéért 11 kilótól vált meg, ráadásul a filmben még a hajától is megszabadult. Ehhez saját fodrásza is szerepet kapott a filmben, hogy ő végezhesse el a nem mindennapi feladatot.

Demi Moore is egy film kedvéért mondott búcsút hosszú fekete hajának. A színésznő az első amerikai katonanőt játszotta a G. I. Joe-ban, amelynek egy ikonikus jelenetében leborotválta haját, amellyel szeretett volna jobban beolvadni a laktanya többi katonája közé.

Charlize Theron 2012-ben a Mad Max negyedik része kedvéért szabadult meg hosszú, szőke fürtjeitől.

Ugyanebben az évben a Szex és New York sztárja, Cynthia Nixon is megszabadult a hajától, aki egy színházi darab miatt vált meg tincseitől, a Wit című darabban egy Vivian Bearing nevű, rákos professzort alakít.

Kapcsolódó írásaink