Krónika

„Harcolva jöttél erre a világra, és harcolva hagytad el”

A kislányt, a nagymamáját és a kutyájukat a szomszéd ölte meg – olvasható a Borsonline.hu cikkében.

Egy anya világa összeomlott, miután 10 éves kislánya meghalt, amikor egy szomszéd lelőtte, aki behatolt a család lakásába, és megölte a lány nagymamáját is.

A 10 éves Aubrianna Lynnt a massachusettsi Springfieldben augusztus 14-én, hétfőn lőtték le, és az anyja szerint augusztus 17-én, csütörtökön belehalt sérüléseibe. Stephanie Croteau a Facebookon osztotta meg lánya halálhírét: „12.56-kor Aubrianna Lynn hercegnőm szíve elállt. Békés volt, nem fájt semmi. A családja vette körül. A szívem teljesen kiszakadt a mellkasomból. Összetört. Fáj. A fájdalom, amit érzek, elviselhetetlen. Te voltál a könnyedség mindenki sötétségében. Mindig mosolyt tudtál csalni mindenki arcára. Kisbabám. Szerelmem. Kis Nanim. Te harcolva jöttél erre a világra, és harcolva hagytad el ezt a világot. Igazából nincs mit mondanom, mert annyira összetört a szívem, és annyira szótlan vagyok. Soha nem gondoltam volna, hogy el kell temetnem az egyik gyerekemet. Szeretlek, vad lányom. Harcos voltál.”

A rendőrséget augusztus 14-én, hétfőn 12 óra 40 perckor riasztották a lakásba lövések miatt. Amikor a rendőrök a helyszínre értek, bementek az első emeleti lakásba. Találtak egy férfit, akit később Victor Nievesként azonosítottak (34 éves). A férfi önmagával is végzett. A rendőrök egy nőt is holtan találtak, akit később Aubrianna nagymamájaként azonosítottak.

A lakás további átkutatása során megtalálták a három gyermeket – Michele-t (12), Aubriannát (10) és CJ-t (5 éves). Michele-t meglőtték, de stabil állapotban szállították a Baystate Medical Centerbe. Aubriannát helikopterrel szállították a Bostoni Gyermekkórházba, míg CJ sértetlenül megúszta. A gyilkos a család kutyájával is végzett.

A nyomozók szerint Nieves, a feltételezett lövöldöző az emeleti lakásban lakott. Úgy vélik, erőszakkal behatolt a szomszédja lakásába, és lőni kezdett a bent tartózkodókra, mielőtt maga ellen fordította volna a fegyvert. Egyes híradások szerint a férfi be volt drogozva. A nyomozás megindult, de a hatóságok nem hozták nyilvánosságra a lehetséges indítékot. Cheryl C. Clapprood Springfield rendőrfelügyelő azt mondta: „Ez egy abszolút tragédia, és imádkozom ezért a családért.”

Kapcsolódó írásaink