Krónika

A temető közelében élők dörömbölést hallottak a sír felől

Véletlenül élve temették el, tizenegy napig próbált kiszabadulni a koporsójából

A temető közelében élők jelezték a brazil nő családjának, hogy a sír felől dörömbölést hallanak. Miután felnyitották a koporsót, a nő karján sérüléseket találtak, ráadásul nem is abban a pózban feküdt, amelyben eltemették – írja a Szeretlekmagyarorszag.hu.

A temető közelében élők dörömbölést hallottak a sír felől
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Tizenegy napig próbálhatott kijutni a koporsóból az a brazil nő, aki véletlenül élve temettek el. A temető környékén élők sikoltozást és dörömbölést hallottak a sír felől, ők szóltak a családnak, akik végül felnyitották a sírt.

Rosangela Almeida dos Santost egy betonsírban helyezték örök nyugalomra szülővárosában, a brazíliai Riachao das Nevesben öt évvel ezelőtt. A halotti anyakönyvi kivonata szerint az akkor 37 éves nőnek két szívinfarktusa is volt, a halálát szeptikus sokk okozta.

A temető közelében élők azonban tizenegy nap után jelezték a nő családjának, hogy a sír felől dörömbölést és elfojtott sikoltozást hallottak. Rosangela anyja, Germana de Almeida azt mondta, hogy

amikor felnyitották a koporsót, a lánya testét sérülések borították, és nem is abban a pózban feküdt, amelyben eltemették.

A koporsóban vért találtak, a fedelét rögzítő szögek meglazultak, a nő csuklóján sérülések voltak és a fülébe, illetve az orrába helyezett vattacsomók is kiestek. Ez alapján pedig

félő, hogy Rosangelát véletlenül élve temették el, és miután visszanyerte az eszméletét 11 napon keresztül próbált kiszabadulni a koporsóból.

Az exhumálás után a testét egy kórházba szállították, ahol azonban ismét megállapították a halált beálltát, és másnap újra eltemették a nőt.

Kapcsolódó írásaink