Krónika

A szakértő válaszol: Így nézhetnek ki valójában a földönkívüliek

Logikus magyarázata van az ufók furcsa kinézetének

Richard Dawkins evolúciós szakértő elárulta, hogy véleménye szerint a földönkívüliek leginkább elefánt méretű pókokra hasonlíthatnak - írta meg a Ripost.

A szakértő válaszol: Így nézhetnek ki valójában a földönkívüliek
Képünk illusztráció
Fotó: Collection ChristopheL via AFP

Állítását azzal magyarázza, hogy más bolygókon sokkal gyengébb a gravitációs vonzás, mint a Földünkön, ezért a mozgásban a méretük, és a pók felépítése segítené őket. Azt azonban hozzátette, hogy ha a Földhöz hasonló bolygóról érkeznének az ufók, akkor az emberek testalkatához hasonlító felépítésük lenne, szintén evolúciós okokból kifolyólag.

Dawkins-nak egy online kérdezz-felelek során szegezték neki a kérdést, hogy léteznek-e idegenek, és ha igen, akkor vajon hogyan néznek ki. A professzor válasza meghökkentette a hallgatókat.

Biztos vagyok benne, hogy létezik földönkívüli élet. Azonban eddig még szerintem nem landoltak a Földön. A legvalószínűbb az, hogy először rádión fogják felvenni velünk a kapcsolatot, mert nagyon messze élhetnek tőlünk - kezdte válaszát a díszdoktor, aki ezután további érdekességeket árult el a véleményéről a témában - Alapesetben úgy nézhetnek ki, mint mi. Ha megnézzük a bolygónk fejlődésének történetét, elképesztő, hogy az élőlények evolúciója mennyire hasonlóan fejlődött ki a világ minden táján egymástól függetlenül is. Azonban, ha egy olyan bolygóra gondolunk, ahol kisebb a gravitáció, akkor véleményem szerint elefánt méretű pókszerű lények népesíthetik be. Viszont, ha a bolygó hasonló távolságra van a Napjától, mint mi, és hasonló a kémiai egyensúly, akkor a mieinkhez hasonló állatok egész sorát találnánk ott biztosan. - zárta sorait a professzor - számolt be róla a DailyStar.

Kapcsolódó írásaink