Krónika

Míg a turisták strandoltak a román tengerparton, felrobbant mellettük egy tengeri akna

A hatóságok szerint nem okozott nagyobb kárt a robbanás, csak ijedelmet

Helyi idő szerint hétfő reggel 9:40-kor nagy robbanás rázta meg a népszerű román üdülőváros, Costinești tengerpartját, nagy riadalmat keltve a Forum Hotel közelében tartózkodók körében, ugyanis az ott lévő móló környékéről tört fel a hanghatás. Nem történt személyi sérülés és anyagi kár, azonban a tűzoltók és rendőrök nagy számban érkeztek a helyszínre, ahol az első adatok szerint egy tengeri akna robbant fel, amikor a mólónak csapódott – írta a Mandiner.

Míg a turisták strandoltak a román tengerparton, felrobbant mellettük egy tengeri akna
Képünk illusztráció
Fotó: Northfoto

A román tengerpart egyébként tömve van turistákkal a négynapos minivakáció miatt, ugyanis a hétvégét két szabadnap követi – írja tudósításában a Transtelex, mely idézett egy szemtanút, aki szerint sűrű fekete füstöt látott a környéken a nagy robbanás után.

Azt mondták, hogy valami felrobbant. Megérkeztek a rendőrök és a tűzoltók. A turisták még mindig a vízben vannak”

– fogalmazott a szemtanú.

A rendőrség és a mentők szerint azonban a veszély nem múlt el, ezért a parti őrség és az összes intervenciós egység készültségben van, mivel bizonyos források szerint még egy tengeri akna sodródik a part közelében. A román honvédelem is a helyszínen van, igyekeznek megtalálni a másik tengeri aknát és semlegesíteni azt, mielőtt felrobbanna. A hadsereg egy tisztje szerint búvárokkal próbálják megtalálni az aknát, ám rosszak a látási viszonyok. Szavai szerint az ukrajnai háború kezdete óta öt tengeri aknát semlegesítettek.

Elég feszült a helyzet, mert sokan vannak a parton, Costinești egy forgalmas üdülőhely”

– jelezte.

Kapcsolódó írásaink