Krónika

Akciófilmbe illő mozdulattal ugrott ki az embercsempész a mozgó autóból, amiben 12 bevándorlót szállított + VIDEÓ

Nem tudni, mi volt a mesterterv az akciófilmes mozdulattal, de a rendőrök megálltak mellette, és elfogták

Filmbe illő jelenet játszódott le 2023. augusztus 1-jén kora délután Szeged közelében. Kaszkadőrökre jellemző mozdulattal ugrott ki egy közlekedő autóból a sofőr. Tette azonban nemcsak hajmeresztő volt, de életveszélyes is, írja a rendőrség honlapja nyomán az RTL.hu.

Akciófilmbe illő mozdulattal ugrott ki az embercsempész a mozgó autóból, amiben 12 bevándorlót szállított + VIDEÓ
Képünk illusztráció
Fotó: police.hu

A Készenléti Rendőrség (KR) XXII. Bevetési Osztályának járőrei cseh kollégáikkal közösen hajtottak végre gépkocsizó járőrszolgálatot Szeged környékén. Egy cseh hatósági jelzésű rendőrautóval haladtak az 55-ös főúton, amikor a 25-ös kilométernél lévő körforgalomban nagy sebességgel egy utasokkal teli Audi kanyarodott eléjük.

A gépkocsi sofőrje a körforgalomból kiérve lassított, majd a bal oldali ajtót kinyitva, az autóból menet közben kiugrott, és a közeli rétre szaladt. A cseh járőrök és a készenléti rendőrök pár méter után elfogták.

Objektum doboz

Közben a vezető nélkül továbbguruló autóban utazóknak sikerült megállítaniuk a gépkocsit. Abban összesen tizenketten utaztak, mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat, de okmányokkal nem rendelkeztek, és jogszerű magyarországi tartózkodásukat sem tudták semmivel igazolni. Így őket a közben helyszínre érkező Csongrád-Csanád megyei rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A 26 éves román sofőrt elfogása után a rendőrök ellátásra beszállították az orvosi ügyeletre, ahol sérüléseit ellátták. Ezután kihallgatták és őrizetbe vették. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés miatt indított vele szemben büntetőeljárást, és kezdeményezte letartóztatását.

Kapcsolódó írásaink