Krónika

Halálos késelés volt Athénban a Bajnokok Ligája-selejtező előtt

A horvát klub közlése szerint a történtek után az Európai Labdarúgó Szövetség elhalasztotta a találkozót

Egy görög szurkolót halálra késeltek a kedd estére kiírt, majd elhalasztott AEK Athén-Dinamo Zagreb labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező előtt.

Halálos késelés volt Athénban a Bajnokok Ligája-selejtező előtt
Képünk illusztráció
Fotó: NurPhoto via AFP/STR

A horvát klub közlése szerint a történtek után az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elhalasztotta a találkozót. Ennek nyomán jövő kedden az eredetileg visszavágónak kiírt zágrábi meccs lesz a párharc első felvonása. Ezt követően Athénban jövő pénteken vagy szombaton rendezik a visszavágó.

A görög fővárosban hétfőn összecsaptak a két csapat huligánjai, egy 29 éves görög férfit több késszúrás is ért, és belehalt sérüléseibe. A rendőrség 98 garázdát vett őrizetbe, nyolcan kórházba kerültek.

A BL-selejtező harmadik fordulójában sorra kerülő párharc előtt a két klub megállapodott abban, hogy nem engednek be stadionjukba vendégszurkolókat. Ennek ellenére mintegy 150-200 horvát huligán bukkant fel Athénban, akik - a közösségi oldalakra felkerült videók alapján - kisbuszokkal, konvojban utaztak Görögországba. Egyelőre nem tudni, hogy a görög rendőrök miért nem avatkoztak közbe a határnál vagy az autópályán. A horvát szurkolók a Nea Filadelfia nevű elővárosban kukákat és ágakat gyújtottak fel, autókat és kirakatokat törtek össze, és több helyen is összecsaptak a helyi bandákkal.

Kapcsolódó írásaink