Krónika

Kissé enyhül a forróság

Az átvonuló hidegfrontot követően kedden nyugodt, napos, továbbra is meleg idő várható

Szerdától már mozgalmas, záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárás valószínű, és néhány fokot gyengül a nappali felmelegedés mértéke.

Kissé enyhül a forróság
Hőség idején nagyon jól jön a felfrissülés (képünk illusztráció)
Fotó: MH/Purger Tamás

A délelőtt folyamán még – főként a Dunántúlon – lehetnek erősebben felhős területek, majd felszakad a felhőzet, és mindenütt napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel – írta meg az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csapadékra az ország nagy részén nem kell számítani, legfeljebb elvétve fordulhat elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, illetve késő délutántól a Dunántúlon délies irányba fordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között valószínű. Késő estére 20 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Az éjszaka első felében még főleg csak fátyolfelhők lesznek felettünk és csapadéknak is kisebb az esélye, majd ezt követően erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és záporok, zivatarok is egyre több helyen alakulhatnak ki. A szél zivatarok környezetében erős, viharos lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 18 és 23 fok között alakul, ennél pár fokkal hidegebb főként az Északi-középhegység völgyeiben lehet.

Kapcsolódó írásaink