Krónika

Hét gyerek súlyosan megsérült egy ausztrál buszbalesetben + VIDEÓ

Többen is amputációra szorultak

Melbourne közelében történt a súlyos buszbaleset kedd délután, ami miatt több gyermek életveszélyesen megsérült – írja a Liner.hu.

Hét gyerek súlyosan megsérült egy ausztrál buszbalesetben + VIDEÓ
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Legalább hét diák súlyosan megsérült abban a balesetben, amelyben egy iskolabusz és egy teherautó ütközött össze egymással Ausztráliában. Az egyik diáknak a sérülései olyan súlyosak voltak, hogy teljes amputációra volt szüksége.

Melbourne központjától mintegy harminc mérföldre nyugatra történt a baleset. A teherautó a busz hátuljának csapódott, amely összesen negyvenöt gyermeket szállított vissza egy általános iskolába egy atlétikai versenyről.

A tűzoltók a tetőn keresztül jutottak be a buszba, majd betörték a szélvédőt, és azt használták vészkijáratként. Összesen 18 gyermeket szállítottak kórházba, közülük heten még szerdán is ápolásra szorultak.

Egy gyermeken teljes amputációt hajtottak végre az orvosok, addig másoknak részleges amputációkra volt szükségük, olyan szinten összezúzódtak a végtagjaik. A hivatalos tájékoztatás szerint a gyerekek többszörös és traumatikus sérüléseket, többek között részleges és teljes karamputációt, illetve többszörös zúzott végtagsérüléseket, súlyos fej- és testsérüléseket, üvegszilánkok okozta sérüléseket szenvedtek.

Az 52 éves buszsofőrt nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A teherautó 49 éves sofőrje ellen négyrendbeli súlyos sérülést okozó, veszélyes vezetés miatt emeltek vádat – írja a Sky News. Még a mai nap folyamán bíróság elé fog állni Melbourne-ben a történtek miatt.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink