Krónika

Ismét lőfegyverrel gyilkoltak Szerbiában

Újabb lőfegyverrel elkövetett gyilkosság történt a szerbiai Újvidéken. Szerdán még a késő esti órákban is rendőrautókkal és páncélkocsival tartották lezárva az érintett területet.

Ismét lőfegyverrel gyilkoltak Szerbiában
A társadalom még fel sem ocsúdott a két mészárlás okozta döbbenettől, s máris újabb tragédia történt (Képünk az iskolai gyilkosságok utáni megemlékezésen készült Belgrádban.)
Fotó: AFP/Denis Lovrovic

Egy 34 éves férfi 26 éves volt barátnőjét lőtte le Újvidéken, majd önmagával is végzett. A szerbiai sajtó tudósításai szerint a nő a helyszínen életét vesztette, nem sokkal később pedig a férfi is meghalt. Nem hivatalos információk szerint az elkövetőt távoltartásra kötelezték a nővel szemben.

A fiatalember pisztollyal lépett be a szépségszalonba, ahol a nő dolgozott, majd négy lövést adott le volt barátnőjére. Az M1 Híradó információi szerint a férfi egy fegyverkereskedésben dolgozott, s a pisztolyt, amellyel a nő és a saját életét is kioltotta, feltehetően onnan lopta el.

Eddig már háromezer illegálisan tartott fegyvert, lőszert és kézigránátot adtak le az emberek Szerbiában. Hétfőn indult az egy hónapos akció, s ez idő alatt bárki büntetés nélkül megszabadulhat az illegálisan tartott gyilkos eszközöktől. A szigorításokat a múlt heti dupla tömeggyilkosság után rendelték el.

Kapcsolódó írásaink

Újabb ámokfutás Belgrád közelében

ĀAz iskolai mészárlást követően a rendőrség most terrortámadásról beszél – a legfiatalabb áldozat 15 éves volt – sikerült elfogni a támadót