Krónika

Két hawaii turista az óceánba hajtott, miután a GPS utasításait követték

„Mosolyogtak”

Két turistanő az óceánba hajtott autójával, miután a GPS-rendszer utasításait követve egy hawaii kikötőben jártak, és nagyon meglepettnek tűntek, amikor autójuk elkezdett megtelni vízzel – írja az Insider.

Két hawaii turista az óceánba hajtott, miután a GPS utasításait követték
Fotó: YouToube

Az eset szombaton történt a Hawaii-sziget nyugati partján fekvő Kailua-Kona térségében, a Honokohau kishajókikötőben.

A pillanatot Christie Hutchinson, az eset szemtanúja örökítette meg. A közösségi médiában közzétett videón látható, ahogy a két nő egy Dodge Caravanbe becsatolva értetlenül néz egymásra, miközben az autó a kikötő zavaros vizébe süllyed.

„Ott álltam, és próbáltam fedett helyre kerülni az eső elől, és a következő dolog, amire emlékszem, hogy egy autó elhajtott a hajónk mellett, és egyenesen a kikötőbe hajtott, elég nagy sebességgel” – mondta Hutchinson.

„Egészen biztos vagyok benne, hogy ennek nem lett volna szabad megtörténnie” – kiáltott fel meglepetten Hutchinson, miközben filmre vette, ahogy a két turista fokozatosan elsüllyed a vízbe.

Az eset többi szemtanúja kiabálni kezdett a két nőnek, hogy szálljanak ki az autóból.

A nőknek végül sikerült kiszállniuk az ablakon keresztül az autóból, miután több férfi is közbelépett, hogy segítsen nekik, és megpróbálta megállítani az autót, mielőtt az teljesen elsüllyedne.

Mivel nem voltak meg a szükséges eszközök, hogy időben megmentsék az autót, az végül teljesen elsüllyedt. Az incidensben senki sem sérült meg, az autót később a partra húzták.

Hutchinson elmondta, hogy a turistáknak, akik szerinte testvérek voltak, nem volt biztosításuk az autóra. A két nő azt mondta, hogy egy búvárkodási túrához akartak csatlakozni, ahol a turisták tengeri ördögöket láthatnak.

Samantha Tavares, a hawaii közlekedési minisztérium tájékoztató szakembere elmondta, hogy az ilyen esetek nagyon ritkák, mert a GPS-irányok általában nagyon pontosak az államban.

„Ha vizet látsz, ne hajts bele” – tanácsolja Tavares a hawaii turistáknak.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink