Krónika

Aranyzongorához ragasztotta magát egy bécsi nyugdíjas a magas energiaárak miatt

Mulla felhívta a figyelmet arra is, hogy egyre több osztrák nyugdíjasnak okoz fejfájást a heti bevásárlás

Egy, az osztrák parlamentben kiállított aranyozott zongorához ragasztotta a bal kézfejét egy nyugdíjas férfi kedden. A bécsi férfi – aki a liberális Változás (Wandel) párt pólóját viselte – elmondása szerint így kívánt tiltakozni az egyre magasabb energiaszámlák, a megélhetés növekvő költségei és az elszegényedés ellen Ausztriában − írta meg a Hirado.hu.

Aranyzongorához ragasztotta magát egy bécsi nyugdíjas a magas energiaárak miatt
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A férfi kedden újságíróknak azt mondta: a Wolfgang Sobotka, az osztrák nemzeti tanács elnökének irodája előtt kiállított különleges hangszer számára a parlament dekadens távolságtartásának szimbóluma − írta meg a Hirado.hu.

„A jelenlegi politikai rendszer tette lehetővé, hogy Ausztriában ma már mintegy egymillió ember él szegénységben. A gazdagok ugyanakkor továbbra is kedvezményekben részesülnek.

Ez a zongora tökéletesen tükrözi ezt az abszurd rendszert: a nemzeti tanács elnöke az adófizetők pénzén megenged magának egy aranyozott zongorát, miközben hazánkban gyerekek élnek szegénységben. Ez egyszerűen nincs jól így” – magyarázta a férfi akcióját Fayad Mulla, a parlamenten kívüli progresszív párt elnöke.

Objektum doboz

Mulla felhívta a figyelmet arra is, hogy egyre több osztrák nyugdíjasnak okoz fejfájást a heti bevásárlás, amelynek fő oka az elszállt energiaárak és az egyre magasabb rezsiszámlák.

„Mindez már régóta nem csak a szegény emberek problémája. Már a középosztályhoz tartozó emberek sem tudják kifizetni a számláikat. A mindennapi bevásárlás egyre nagyobb kínszenvedést okoz, mert már alig engedhetjük meg magunknak az élelmiszereket. És mit tesznek ez ellen a képviselőink? Semmit!” – fogalmazott a legkisebb osztrák liberális párt vezetője − olvasható a portálon.

Kapcsolódó írásaink