Krónika

Katalin hercegné és Vilmos herceg gyermekei is ott lesznek a koronázáson

Ez lesz a legkisebb herceg első komoly feladata

A The Times beszámolója szerint, Vilmos herceg és Katalin hercegné, mind három gyermeke szerepet kap majd Károly király koronázásán – írja az elle.hu.

Katalin hercegné és Vilmos herceg gyermekei is ott lesznek a koronázáson
Fotó: NorthFoto

Kiszivárgott hírek alapján, a minap a The Times arról számolt be, hogy Károly király május 6-ai koronázásán – az előzetes információktól eltérően – Vilmos herceg és Katalin hercegné, mind a három csemetéje jelen lesz majd. Jól olvastad, még a cserfes kis Lajos hercegnek is szánnak szerepet!

A kilencéves György herceg – mint leendő trónvárományos – részvéte a rangos eseményen szinte már kötelező, sőt a szakértők azt gondolják, valószínű az esemény során még valamilyen különleges szerepet is kaphat majd. Életkorából kifolyólag – hétéves – már Sarolta hercegnő jelenlétét is biztosra vették, a királyi család életét közelebbről is ismerő illetékesek. A két gyermek, már dédnagymamájuk, az egykori királynő, II. Erzsébet temetésén is ott lehetett.

A kis Lajos herceg azonban, korábban többször kimaradt az ilyen nyilvános megjelenésekből, hiszen életkorából és híresen csibész természetéből fakadóan is, „ fennakadásokat” okozott a királyi család több rendezvényén is. A fotósok imádják a kisfiút, hiszen rendre szolgáltatja számukra a jobbnál-jobb grimaszokat és a vicces híranyagokat. Lajos herceg a koronázás előtt néhány héttel tölti majd be ötödik életévét, s így a szervezők (és minden bizonnyal a szülők is ) úgy gondolják, hogy már elég nagy ahhoz, hogy ott lehessen nagypapája, Károly király koronázásán.

Katalin hercegné és Vilmos herceg büszkék lehetnek.

A The Times, riportja szerint rálátással rendelkezett a koronázás menetének tervezetére. Ebben többek közt az is szerepel, hogy a walesi hercegi páros gyermekei, mind ott lesznek majd a Westminster Apátságban megrendezésre kerülő koronázáson. A hírek szerint Harry herceg és Meghan Markle két aprósága – Archie és Lilibet – nem kapott meghívást. Ennek hátterében valószínűleg az áll, hogy a királyi protokoll nem engedélyezi az öt éven aluli gyerekek részvételét a nagy királyi eseményeken. Az ilyen rendezvények rendkívül hosszúra nyúlnak és igen unalmasak a kicsik számára, a rendezők pedig valószínűleg még véletlenül sem akarják megkockáztatni, hogy Károly király koronázását esetlegesen gyerekhiszti zavarja meg.

A gyerekeknek a koronázási ünnepséget követő felvonuláson szánnak szerepet, ahol az információk szerint szüleik társaságában, egy hintón követik majd az újonnan megkoronázott Károly királyt és Kamilla királynőt. Mindezek után a Buckingham Palota erkélyén is számítanak majd rájuk.

Egyes források tudni vélik azt is, hogy a felvonulást Harry herceg és Meghan Markle, András herceg, Beatrix hercegnő illetve a várandós Eugénia hercegnő is kihagyja.

A Kensington Palota egyelőre nem reagált a The Times által kiszivárogtatott információkra.

Kapcsolódó írásaink