Krónika

Állami kitüntetéseket adott át a gazdaságfejlesztési miniszter

Nagy Márton hangsúlyozta, hogy a korszak polgári átalakulása, az iparosítás mind a mai napig példa mindnyájunk számára

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter állami kitüntetéseket adott át az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából – közölte a gazdaságfejlesztési tárca kedden az MTI-vel.

Állami kitüntetéseket adott át a gazdaságfejlesztési miniszter
Állami kitüntetéseket adott át a gazdaságfejlesztési miniszter
Fotó: MH/Purger Tamás

A díjakat a gazdaságfejlesztési miniszter mellett Túri Anikó közigazgatási államtitkár és Fónagy János parlamenti államtitkár adta át.

A tárca közlése szerint Nagy Márton köszöntőbeszédében kiemelte, hogy „reformkor nélkül nincs forradalom, szabadságharc nélkül pedig nem lett volna kiegyezés, mindezek nélkül pedig elképzelhetetlen lett volna polgárosodás és a soha nem látott, korszakos gazdasági fellendülés”.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a korszak polgári átalakulása, az iparosítás mind a mai napig példa mindnyájunk számára. Az sem véletlen, hogy „minden idők egyik legnagyobb kormányzati újraiparosítási hitelprogramja”, amelyet februárban indított el a kormány, Baross Gáborról kapta nevét.

A közlemény szerint Nagy Márton felhívta a figyelmet: ma, amikor háború és szankciós válság sújtja Európát, szintén az a feladat, hogy „megőrizzük és erősítsük szuverenitásunkat, fellendítsük a gazdaságot és megvédjük a családokat”. Éppen ezért fontos minden olyan alkalom, amely lehetőséget biztosít mindazok elismerésére, akik „hozzájárulnak hazánk fejlődéséhez”.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium ünnepségén a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Búza Éva, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetését vehette át Baráth Bettina Viktória, az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Építés Kivitelezés Minőségellenőrzési Iroda vezetője, valamint Vass Lajos, az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság fejlesztési igazgatója – írta közleményében a gazdaságfejlesztési minisztérium.

Kapcsolódó írásaink