Krónika

Nemzeti ünnep: változik a vonatok, a buszok és a HÉV-szerelvények közlekedési rendje

A Mávinform közleménye szerint a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatokhoz a lehetőségekhez képest egy-két kocsival többet kapcsolnak

A helyjegyek elővételi vásárlásától függően további többletkocsikkal készül a vasúttársaság. A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőttcsoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt március 14-én 10 órától 15-én éjfélig vehetik igénybe.

Nemzeti ünnep: változik a vonatok, a buszok és a HÉV-szerelvények közlekedési rendje
Képünk illusztráció
Fotó: MH

A közleményben jelezték, hogy a vasúti jegyváltáshoz az utasok ötszázalékos kedvezménnyel használhatják az automatákat, és tízszázalékos kedvezménnyel vehetik igénybe az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV-applikációban is.

A Volánbusz járatai szerdán a munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek, március 14-én és 16-án pedig a munkanapra, tanítási napra meghirdetett menetrend lesz érvényben.

Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek – hívták fel a figyelmet.

Közölték azt is, hogy március 15-én a munkaszüneti napi menetrend, a nemzeti ünnep előtti és utáni napokon, március 14-én és 16-án a munkanapra, tanítási napra meghirdetett menetrend lesz érvényben minden HÉV-vonalon.

Kapcsolódó írásaink