Krónika

Japánban is van nyulak szigete!

A Kelet-Hirosimában található Nyulak szigete egy kis enklávé, amelyen több száz vadon élő állat él. A tapsifülesek rengeteg embert vonzanak a környékre.

Japánban is van nyulak szigete!
Így kell fülelni!
Fotó: Takehiko Suzuki / The Yomiuri Shimbun via AFP

Kimondottan népszerű turisztikai célpontnak számít a Japánban a Rabbit-island, azaz a Nyulak szigete. A kelet-Hirosimában fekvő szárazulat egy kis enklávé, amelyen több száz vadon élő állat kóborol teljes boldogságban és nyugalomban.

A szárazföldtől mindössze negyedórás kompútra fekvő sziget a világ minden tájáról érkező turisták kedvelt célpontja. Különösen az Ázsiából érkezett vendégek keresik föl ezerszám, hiszen a nyulakat gyakran a biztonságos szülés és a bő gyermekáldás szimbólumának tekintik a térség lakói.

Jellemző a hely népszerűségére, hogy a szigeten lévő szálloda nem mindig elérhető a „csak úgy” odaérkezők számára, ugyanis az élelmes, és a nyulak társaságában éjjelezni óhajtó turisták már hónapokkal előre lefoglalják a szabad helyeket.

Külön hátrány, hogy a helyszínen csak készpénzzel lehet fizetni. Talán attól tartanak az üzemeltetők, hogy az állatok esetleg szétrágják az optikai kábeleket? A válasz nem ismert, ugyanakkor aki arra jár, annak mindenképpen érdemes fölkeresnie ezt a speciális látványosságot.

Kapcsolódó írásaink