Krónika

„Megint egy értelmetlen halál!”

Holtan találták telkiben a csütörtökön eltűnt fiatalt

Két nappal eltűnése után egy erdész talált rá Botond holttestére. Valószínűleg önkezével vetett véget életének a fiatal – írja a Ripost.hu.

„Megint egy értelmetlen halál!”
Képünk illusztráció
Fotó: Pexels

A húszéves Botond csütörtökön délelőtt Telkiben tűnt el. A fiatalt a rendőrség is nagy erőkkel kezdte keresni, édesanyja felhívására pedig több önkéntes is részt vett a fiatal keresésében, ami azonban sajnos szombat délután befejeződött, miután Botond holttestét megtalálták az erdészek. Végül az I. kerületi tűzoltók vitték ki az erdőből, majd a rendőrségi helyszínelés után elszállították. „Feltehetően önkezével vetett véget az életének” – írta a keresésben segítő csapat a Facebookon. 

„Ismerték őt a gyerekeim. Feldolgozhatatlan tragédia történt. Megint egy értemetlen halál. Nyugodjon békében Botond!” – írta egy ismerős. 

„Figyeljünk már egymásra! Beszéljetek, kommunikáljatok, kérdezzetek! És soha ne legyintsetek semmi olyan jelre, amelyet észrevesztek. És ne legyetek lusták utánamenni a dolgoknak. Nyugodj békében, Botond!” – írta egy környékbeli nő. 

Mint írják, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tavaly szeptemberben figyelmeztetett, hogy a szakemberek szerint az elmúlt két évben a középiskolás korosztály mentális egészsége nagyon aggasztó állapotba került, miközben hatalmas kapacitáshiánnyal” küzdenek az iskolapszichológusok, családsegítő központok munkatársai és a gyermekpszichiátriák.

Január 13-án egy kamasz a Pesti úti panelsor egyik házából vetette a mélybe magát, a fiatal életét vesztette. Január végén Nagykőrösnél egy fiatal lány a vonat elé vetette magát. Vasárnap délelőtt egy férfi autójával egy villanyoszlopnak hajtott, szintén öngyilkossági szándékkal. Ő túlélte a balesetet.

Kapcsolódó írásaink