Krónika

Tíz év börtönre ítélte a bíróság a feleségét megfojtó, ököritófülpösi férfit

Féltékenység állt a gyilkosság hátterében

Nem jogerősen tíz év börtönbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék hétfőn azt a férfit, aki 2022-ben családi házukban megfojtotta a feleségét a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Ököritófülpösön.

Tíz év börtönre ítélte a bíróság a feleségét megfojtó, ököritófülpösi férfit
Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, vádlott és védője enyhítésért fellebbezett (képünk illusztráció)
Fotó: Infostart.hu

A törvényszék az MTI-hez eljutatott közleményében azt írta, a bírói tanács a vádlottat emberölésben mondta ki bűnösnek, és kizárta feltételes szabadságra bocsátásásának lehetőségét.

Az ítéleti tényállás szerint a férfi és a nála huszonegy évvel fiatalabb nő házassága 2021 nyarán a vádlott irracionális féltékenysége miatt megromlott.

2022. január 1-jére virradóra szóváltásba keveredtek, amelynek során a vádlott olyan erővel szorította meg a már ágyban fekvő felesége nyakát, hogy az asszony a helyszínen meghalt– olvasható a közleményben.

Ezután a férfi sikertelenül próbálta megölni magát. Reggel hét órakor telefonon értesítette a segélyhívót a gyilkosságról.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerő vallomását, megbánását és az önfeljelentést, ugyanakkor súlyosító körülményként a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodottságát, valamint azt, hogy tettét közeli hozzátartozó sérelmére követte el.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Kapcsolódó írásaink