Krónika

Újra megnyitott a szapporói hófesztivál

Három év óta először megnyílt a nagyközönség előtt a 73. szapporói hófesztivál Hokkaidó sziget és prefektúra fővárosában, a látogatók 160 hó- és jégszobrot csodálhatnak meg – írta az MTI.

Újra megnyitott a szapporói hófesztivál
Dinoszauruszok hóból és jégből a szapporói fesztiválon
Fotó: Yomiuri/ The Yomiuri Shimbun via AFP/Yohei Hayasaka

Az 1950-ig visszanyúló fesztivál, amely Japán egyik legnevezetesebb téli eseménye, idén személyesen is látogatható, miután a Covid–19-világjárvány miatt két évig csak virtuálisan volt megtekinthető. A legészakibb japán prefektúra, Hokkaidó a külföldi turisták egyik népszerű célpontja. A hófesztiválra évente rendszerint több mint kétmillió hazai és külföldi turista kíváncsi, 2019 rekordév volt 2,74 millió látogatóval.

A fő helyszínen, az Odori parkban öt, 10 méteresnél is magasabb gigantikus hószobrot, köztük a Nippon Ham Fighters baseballcsapat márciusban nyíló új stadionja, az Es Con Field Hokkaido 12 méteres mását állították ki. A hófesztivál február 11-ig tart két helyszínen Szapporóban. A kiállított művek között látható a nagy-britanniai Southamptontól északnyugatra található Embley Park történelmi épületének, Florence Nightingale, a modern betegápolás megalapítója szülői házának másolata a világjárvány ellen küzdő egészségügyi dolgozók iránti hála jelenként.

A koronavírus terjedésének megakadályozására büféket nem állítottak fel a kiállításon, és biztonsági személyzet ügyel a zsúfoltság elkerülésére. A látogatásra előzetesen az interneten kell bejelentkezni.

Kapcsolódó írásaink