Krónika

Kovács Kati nem érez ízeket és szagokat

A koronavírus utóhatásaitól szenved az énekesnő

Kovács Kati is elkapta tavaly a koronavírust, amit – hála a négy oltásának – hamar leküzdött, csak egyetlen napig érezte magát kicsit rosszul. Az utóhatását viszont máig tapasztalja: azóta sem érzi az ízeket és a szagokat – írja a blikk.hu.

Kovács Kati nem érez ízeket és szagokat
Kovács Kati a mai napig aktív életet él
Fotó: Facebook/Kovács Kati

Az énekesnő a vele készült interjúban elmondta, hogy saját maga a bizonyíték arra, hogy a védőoltás hatásos:

„Egy napig voltak enyhe tüneteim, gyengélkedtem kicsit, és a tesztem is csak azon a napon volt pozitív" – mesélte a Blikknek a Kossuth-díjas énekesnő, aki néhány nappal később már a színpadon szórakoztatta a közönségét.

Elmondása szerint akkor már negatív volt a tesztje, és nem is érezte magát rosszul.

„Még akkor is gondolkodtam rajta, hogy elmenjek-e az esti fellépésre, de hatszáz ember várt rám, és én nem akartam őket cserben hagyni. Bár a torkom még nem volt az igazi, kicsit köhögtem is, a közönség utólag azt mondta, ezt észre sem lehetett venni" – idézte fel emlékeit újságírói kérdésre Kovács Kati.

Az énekesnő azóta teljesen jól érzi magát, viszont továbbra sem érez szagokat és ízeket:

„Ez elég kellemetlen, mert egyébként sem fordítok nagy figyelmet az étkezésre, és most még élvezni se tudom. Szakemberhez fordultam, aki megpróbálja visszahozni a szaglásomat és az ízlelésemet, bízom benne, hogy sikeres lesz a terápia. Kicsit fáradékonyabb is vagyok, de ezt betudom annak, hogy tél van, és ilyenkor nem mozgok annyit, mint amire igényem lenne.”

Az énekesnő ugyanis mai napig aktív életet él. Ha éppen nincs annyi munkája, akkor is nyüzsög, programokat szervez, sportol, a szeretteivel tölti az időt vagy járja az országot – olvasható a blikk.hu-n.

Kapcsolódó írásaink