Krónika

Ferenc pápa szerint az egyháznak be kell fogadnia a melegeket

A katolikus egyházfő szerint az LMBTQ-embereket kirekesztő püspököknek át kell menniük egy megtérési folyamaton, és a homoszexuálisokat be kell fogadniuk a közösségükbe.

Ferenc pápa szerint az egyháznak be kell fogadnia a melegeket
Ferenc pápa
Fotó: AFP/Filippo Monteforte

Ferenc pápa szerint Isten minden gyermekét olyannak szereti, amilyen, ezért „igazságtalannak” tartja a homoszexualitást kriminalizáló törvényeket, és arra kéri a püspököket, hogy fogadják be az LMBTQ-embereket az egyházba. Melegnek lenni „nem bűncselekmény” – fogalmazott az Associated Pressnek adott interjúban, amelyet a La Stampa idézett.

Róma püspöke úgy véli, hogy azoknak az elöljáróknak, akik támogatják a homoszexualitást és a meleg közösséget diszkrimináló normákat, „át kell menniük egy megtérési folyamaton”, majd hozzátette, hogy „gyengédséget kell alkalmazniuk, épp úgy, ahogy Isten mindannyiunkkal szemben teszi”.

Hangsúlyozta, különbséget kell tenni bűn és bűn között. Bűn az egymás iránti szeretet hiánya is – mondta, és „igazságtalannak” nyilvánította a melegellenes rendelkezéseket, a katolikus egyház küldetését pedig ezzel kapcsolatban abban jelölte meg, hogy megszüntesse őket. „Ezért kell dolgoznunk” – szögezte le.

Kapcsolódó írásaink